Na een onrustige periode in mijn leven merkte ik hoeveel rust bakken mij bracht.

Dat gun ik jou ook!

Maak zelfverzekerd, met veel plezier en in alle ontspannenheid je eigen mooiste en lekkerste creaties.

Mijn missie is dan ook:

Om vrouwen te helpen met het creëren van lekkere en unieke "zoete creaties"

helemaal "zelf" gemaakt zonder pakjes en zakjes en met echte ingrediënten! 

Op een ontspannen manier en met een grote berg zelfverzekerdheid en plezier.

en dat allemaal met behulp van duidelijke recepten en enthousiaste begeleiding


Ik weet zeker dat ook jij de verjaardagstaart voor je zoon of dochter binnen no time op het aanrecht tovert. 

Hoe het allemaal begon...

Aanboort taarten bakken voor de verjaardag van bemanningsleden 

Een taart na maken uit de " Allerhande"


Een golden Oldie


In zijn ogen zag ik "passie"

Mijn bak avontuur begon eigenlijk al op hele jonge leeftijd. Vroeger bij ons thuis werden er ook koekjes gebakken en was ik uren te vinden voor het raam van de oven, vol in afwachting of het wel goed was gegaan.

Van dat avontuur heb ik helaas geen foto's maar ik kan me nog goed herinneren dat ik blij werd als we bij Beppe (Oma) pannenkoeken gingen bakken en als ik de geur van verse appeltaart vanuit mijn zolderkamer rook dan wist ik dat mijn moeder weer aan de bak was geslagen. Yes bij ons vroeger waren de rollen omgedraaid geen oma's appeltaart maar moeders appeltaart haha!

Mijn ouders verbaasden zich dan ook niet dat ik koos voor de horeca keuze vakken en latere opleidingen in dezelfde richting.  

Zo’n 12 jaar geleden stapte ik voor het eerst naar binnen bij mijn gekozen keuzevak op de middelbare school, Ik had gekozen voor het keuzevak consumptief,

Mijn leraar meneer Jorritsma was een goed lachse nuchter Fries die de vlammen en sensatie van de restaurant keuken had omgeruild voor de keukentjes in het klaslokaal.

Meneer Jorritsma zijn ogen begonnen te stralen als het over zijn ambacht ging en samen met zijn woorden wist hij die saaie klaslokaal keukentjes om te toveren tot een sensationele restaurant keuken. met de kracht die hij uitstraalde in zijn houding en woorden had hij mij verkocht voor het ambacht.

bij alles wat hij deed zag ik de "passie" in zijn ogen!


“Mijn definitie van passie;

is iets met hartenlust doen”

na mijn opleidingen koos ik voor avontuur en ging varen als kok bij de Koninklijke Marine. Het was daar dan ook dat mijn liefde voor bakken helemaal aan werd gewakkerd. Tijdens het varen is het een traditie dat elke jarige op zee een verjaardagstaart krijgt. Ik was de gene die zei als je jarig bent op zee, zonder je familie en vrienden mag dat wel een bijzondere taart zijn. 

Het was best een challenge, varend op zee met af en toe een wilde zeegang, niet altijd de juiste spullen of materialen en geen opleiding. Maar een oud leraar van mij zei ooit eens:

" één bakker kan geen kok worden, maar een kok kan wel een bakker worden" 

En zo heb ik nooit een bakopleiding gedaan maar heb ik wel een koksdiploma. 

Ik geloofde erin en probeerde met dat wat er was het beste ervan te maken. 

 

Juli 2020 veranderde mijn kijk op het leven compleet. 

Tijdens eens reis met de marine was ik nauw betrokken bij een helikopter ongeluk, waarbij collega's zijn omgekomen.

het ongeluk heeft me toen ontzettend aan het denken gezet. Ik besefte me dat ik het drastische anders wilde doen en iedere dag die je krijgt wilde vieren.


Sinds die tijd weet ik waarom ik doe wat ik nu doe! 

Ik wil namelijk mensen blij maken, blij maken met een stukje eetbare herinnering aan die gene zijn speciale dag. Ik wil een feest, feestelijker maken met een taart die helemaal naar de wens van de klant is. 

Met deze gedachtes wil ik mensen helpen om ook zelfverzekerd een taart te maken. 

Eten is namelijk voor mij verbinding, het samen brengen van mensen en daarnaast vieren we het leven met taart, vieren wat er is en dankbaar zijn voor wat er komen gaat.  

Ik geloof dat: 

Eten mensen verbind, samenbrengt en dat we daardoor de mooiste herinneringen met elkaar kunnen maken en mogen delen. 

En daarnaast geloof ik erin dat iedereen dat stukje smakelijke verbinding kan bakken!

Met de juiste tips & tricks sta jij straks zelfverzekerd je eigen taart of andere zoete creatie zelf te bakken en vol plezier samen herinneringen te maken.

“As long as you know how to bake, life is sure to be sweet”

Maar wie is Anke? 

Mensen zullen mij omschrijven als een goed lachse enthousiaste meid. Soms een beetje impulsief maar altijd in voor avontuur en uitdaging. Reizen is een van mijn grote hobby's en ik heb dan ook al veel van de wereld mogen zien.

Mijn levens motto is dan ook: 

"Het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen!" 

Ik weet dan ook hoe het is als de slingers even niet hangen, maar ik weet ook zeker hoe het is als je de slingers weer zelf ophangt. 

Voor mij gaat plezier dan ook boven alles. Ik geloof er dan ook in dat we soms allemaal iets meer mogen lachen. Want wees eerlijk? Het leven is toch veel leuker als je lacht!!

Hierbij nog een paar feitjes over mijzelf om me iets beter te leren kennen:

Ik ben een ras echte fries, geboren en getogen. Maar inmiddels woon ik al een aantal jaar in het buitenland. daarvoor reisde ik veel voor werk en hangt mijn koelkast dan ook vol met magneetjes van mooie bestemmingen. 

Met mijn 1 meter 87 mag ik mijzelf best een lange dame noemen. Vroeger heb ik die vaak gehaat en stond mijn exacte lengte nooit in mijn paspoort. Maar inmiddels ben ik gaan houden van mijn lange beentjes ;) Ik heb dan wel weer als tegenhanger 2 ontzettend kleine pinken, ik mis daar namelijk mijn knokkels. 

Mijn lievelingseten is stamppot andijvie en zelfs hier op Curacao met 30 graden eet ik dat het liefste. Het is dan ook onze vaste maaltijd als we terug komen van een van onze mooie reizen.

Tegenwoordig ben ik meer op de yoga mat te vinden dan ooit tevoren. Het geeft me rust, ruimte in mijn hoofd, energie en kracht! Ik kan het je zeker aanraden om een keer te proberen. ;)